ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ « DIVE IN DIVERSITY» ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ, 17-21.10.2021

H ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ συνδιοργάνωσε με την αιγίδα της «Ομοσπονδίας Αργώ», την τετραήμερη εκδήλωση αφιερωμένη στο μήνα εορτασμού της Ψυχικής Υγείας,«Dive in Diversity» , στα πλαίσια του εγκεκριμένου προγράμματος της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ “Εnviromental Adaptation” σχετικά με την ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση ψυχικά πασχόντων σε περιβαλλοντικά ζητήματα και στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

Η εκδήλωση έναρξης πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του συνεδρίου/festival “DIVE IN DIVERSITY” που πραγματοποιεί η ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ ετησίως. Το “ Dive in Diversity” έχει μέχρι στιγμής πραγματοποιηθεί 2 συνεχόμενες χρονιές (2018 & 2019), στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, αξιοποιώντας εργαλεία μη τυπικής, βιωματικής μάθησης.

Φέτος, το festival “Dive in Diversity 2021”, πραγματοποιήθηκε στο Ζαγόρι, τον Οκτώβριo του 2021 (17-21 Οκτωβρίου) και αποτέλεσε την εκδήλωση έναρξης του προγράμματος. Εκτός από την ομάδα έργου, στο festival συμμετείχαν επαγγελματίες ψυχικής υγείας από φορείς ψυχικής υγείας της Ελλάδος, καθώς και άτομα με ψυχικές δυσκολίες. Παράλληλα, στο festival έλαβαν χώρα βιωματικά εργαστήρια και δραστηριότητες για τα άτομα με ψυχικές δυσκολίες που συμμετείχαν, καθώς και δικτύωση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των επαγγελματιών ψυχικής υγείας. Βασικός σκοπός της δράσης ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση πολιτών αλλά και επαγγελματιών ψυχικής υγείας σχετικά με την Κλιματική Αλλαγή.

Δελτίο Τύπου:

Βίντεο με στιγμιότυπα από την εκδήλωση:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *