ΕΡΕΥΝΑ
Η έρευνα θα αφορά τους τρόπους με τους οποίους δύναται να επιδράσουν οι επιπτώσεις της Κλιματικής Αλλαγής στην ψυχική υγεία, με μία ιδιαίτερη κατεύθυνση στα άτομα με ήδη υπάρχουσα ψυχική νόσο ή με ρίσκο προς εμφάνιση ψυχικής ασθένειας..
Συγκεκριμένα, θα περιλαμβάνει::
- Βιβλιογραφική ανασκόπηση και συλλογή δεδομένων: Μια ανασκόπηση της βιβλιογραφίας που βασίζεται σε τρέχοντα ακαδημαϊκά περιοδικά σχετικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ψυχική υγεία, με μία ιδιαίτερη κατεύθυνση στα άτομα με ήδη υπάρχουσες ψυχικές δυσκολίες.
- Ποιοτική Έρευνα: Βασική έρευνα για τη μελέτη των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής σε άτομα με ψυχική νόσο. Για τη διερεύνηση των ερευνητικών ερωτημάτων / υποθέσεων και τη συλλογή δεδομένων, θα χρησιμοποιηθεί η μέθοδος των ομάδων εστίασης. Τα δεδομένα θα συλλεχθούν μέσω μίας ημι-δομημένης διαδικασίας συνέντευξης που θα διεξαχθεί σε επίπεδο ομάδας.
- Ποσοτική Έρευνα: Βασική έρευνα για τη μελέτη των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής σε άτομα ευπαθών ομάδων. Για τη διερεύνηση των ερευνητικών ερωτημάτων / υποθέσεων, θα χρησιμοποιηθεί η μέθοδος έρευνας πεδίου (ανάλυση έρευνας). Ο στόχος είναι η συλλογή πρωτογενών δεδομένων από Δομές Ψυχικής Υγείας.
Η ποιοτική και ποσοτική έρευνα θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία των συνεργαζόμενων φορέων του Προγράμματος, της Ομοσπονδίας ΑΡΓΩ, με την εμπλοκή φορέων Ψυχικής Υγείας από όλη την Ελλάδα, και το Δήμο Νέας Σμύρνης, ως προς τη διάχυση των αποτελεσμάτων της έρευνας στο ευρύ πεδίο της Αττικής.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
Το “EnvironMental Adaptation” εναρμονίζεται με την Εθνική Στρατηγική για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή (ΕΣΠΚΑ), στο Πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ» “Καινοτόμες Δράσεις με τους Πολίτες” του Πράσινου Ταμείου, με τίτλο «EnvironMental Adaptation» στο πλαίσιο της Προτεραιότητας Α.1 Κλιματική Αλλαγή στον Άξονα Α.1.4 Προώθηση δράσεων προσαρμογής των ευπαθών κοινωνικών ομάδων για μία κοινωνικά δίκαιη προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.
ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΣ ΟΙ ΑΞΙΕΣ
Το πρόγραμμα υπάγεται στα πλαίσια του Πράσινου Ταμείου, η σύμπραξη του οποίου αποτελείται από την ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, ως συντονιστής του έργου, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και την ΑμΚΕ ΚΙΝΗΤΡΟ.
Δεδομένου ότι η Κλιματική Αλλαγή έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ψυχική υγεία και στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων, το έργο έρχεται να υποστηρίξει τους φορείς ψυχικής υγείας, καθώς και τα ίδια τα άτομα με ψυχικές δυσκολίες, ώστε να ανταπεξέλθουν σε ενδεχόμενες συνθήκες έκτακτης ανάγκης, προερχόμενες από την Κλιματική Αλλαγή (Ακραία Καιρικά Φαινόμενα, Ατμοσφαιρική Ρύπανση κ.λπ.).
Ας συνεργαστούμε!
Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποιαδήποτε στιγμή!